Zomer yoga 2019

Tijdens de Zeeuwse zomervakantie (8 juli – 18 augustus) is er een aangepast lesrooster bij Flow’er. Naast de studio lessen kun je ook deelnemen aan yoga in de boomgaard en op een stand up paddle board (SUP Yoga).

Maandag 18:00-19:15 uur         flow yoga                Flow’er studio Middelburg

Dinsdag 16:30-17:30 en 17:30-18:30      SUP yoga*         Kanoa, Veerse meer

Woensdag 9:00-10:15 uur         yin/flow yoga        Flow’er studio Middelburg

Woensdag 10:45-11:45 Easy flow yoga** Flow’er studio Middelburg

Donderdag 20:00 – 21:15         flow yoga                Flow’er studio Middelburg

Zaterdag 10:00-11:00              boomgaard yoga *     OEST farm&stay

Zondag 10:30–11:30 SUP Yoga* Kanoa, Veerse Meer

Kosten

Voor de periode ma 8 juli – za 18 aug

Studio lessen

6 lessen €69

12 lessen  €105

Onbeperkt €140

Losse les  € 12  (contant voor aanvang van de les)

**aangepast tarief easy flow les, losse les €9, 6 lessen €52,50

Heb je een Flow’er 10-rittenkaart dan is deze ook te gebruiken in de zomermaanden

SUP Yoga €15

Boomgaard yoga €10 (of abonnement of 10-rittenkaart)

WORKSHOP COURAGE BEATS FEAR

Herken je dat je regelmatig vast zit in bepaalde patronen die wellicht helemaal niet zo goed voor je zijn? En dat je wel zou willen veranderen, maar dat er ‘iets’ is dat je tegen houdt. Ook al weet je diep van binnen dat je leven er waarschijnlijk leuker, gelukkiger, succesvoller en/of gezonder door wordt als je je patroon doorbreekt of (beperkende) gewoonte opgeeft.
Vaak is dat ‘iets’ de angst voor het onbekende. We weten wat we nu hebben en daar nemen we genoegen mee. Maar waarom? Als het ook beter kan?
Daag je zelf uit! De eerste stap is het aanmelden voor de workshop (wacht niet te lang want er is nog beperkt plek).
De volgende stap is dan het aanwezig zijn bij de workshop. Daar zal Annick Cuvelier je vervolgens op haar vertrouwde, professionele en gezellige manier mee nemen in het process van ‘courage over fear’.
We hopen je te zien op 17 februari!

Gratis yogalessen, daar worden we blij van!

Ik krijg veel energie van dingen die ik doe waar niet alleen ik blij van word, maar waar ik ook andere mensen blij mee maak.
Dit geldt natuurlijk voor iedereen want ‘goed doen, doet goed’! 

Het is heel fijn dat ik inkomsten heb door werk te doen waar ik blij van wordt. Maar vaak genoeg vind ik het nog lastig om geld te vragen voor iets waar ik zelf zo’n plezier aan beleef. Maar goed, de kosten van de studiohuur, gas en elektriciteit, verzekeringen, belastingen, opleiding en professionele docenten zijn ook niet gering, en geld is nou eenmaal ons ruilmiddel. 

Gelukkig kunnen bovenstaande kosten voldaan worden met de inkomsten van de betalende Flow’er leden en is er ruimte voor creativiteit en alternatieve manieren van betalen.

Zo hebben mensen in het verleden geholpen met het schilderen van muren in de studio in ruil voor yogalessen, zijn er mensen die komen helpen op onze boerderij in ruil voor yogalessen, gaven studenten van de UCR engelse les aan mijn dochters in ruil voor yogalessen…..
Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te bedenken. En je hoeft niet perse direct met mij of FLOW’ER te ruilen, er zijn allerlei structuren te bedenken! Ben je een goede kok of muzikant, kun je een workshop geven over een interessant onderwerp waar mensen interesse in hebben…. Waar ben je goed in, waar krijg jij energie van, waar wordt jij blij van en waar kun je anderen ook blij mee maken. Valt dit te ruilen? Vast wel! 

Dus wil jij graag yogalessen volgen, maar vind je de kosten te hoog, laat het daar dan niet bij zitten! Wees dan creatief! 

Ik ben erg benieuwd welke creatieve betaalmiddelen er bedacht zullen worden! Laat het me weten.

Extra lessen en workshops december 2018 en januari 2019

Yogalessen 
De huidige periode lessen loopt t/m zaterdag 22 December. Tot dan kun je ook je gemiste lessen inhalen. Tijdens de kerstvakantie zijn er een paar thema lessen en op maandag 7 januari start er een nieuwe lesperiode. Het huidige lesrooster blijft bestaan, daarnaast komt er een extra easy flow les bij op maandagochtend.  Kijk hier voor het huidige lesrooster.

Volledige eerste serie ashtanga yoga door Tamara op zondag 16 december van 10:00-12:00. Kosten €15 (meer info en aanmelden via yoga8@live.nl)

Thema lessen kerstvakantie
Zondag 23 december 10:00-11:30 ‘Lunar Sequence‘ door Martin Verstelle (vol)

Donderdag 27 december 19:00-20:30 Detox Yoga Serie door Marieke (nog enkele plekken)

Woensdag 2 januari 10:00-11:30 Gratis les in het kader van ‘7 days of rest & reflection’. Een introductie, yoga flow en meditatie met als thema het element water door Marieke. Ter inspiratie kun je alvast dit filmpje bekijken. (geannuleerd)

Donderdag 3 januari 19:00-20:30 Core kracht en handstanden door Marieke

De themalessen kosten €15, graag even aanmelden en met het overmaken van dit bedrag per les is je plek bevestigd.

Om je kennis te laten maken met de nieuwe easy flow les die Tamara vanaf januari gaat geven op maandag van 11:30-12:30, kun je op 7 óf 14 januari een gratis lesvolgen. Als je al een abonnement hebt kun je deze les extra (gratis) volgen. Als je nieuw bent, dan is het een gratis proefles.

Workshops
Yoga en Dans

Vrijdag 14 december, 19:30 uur. €15 per persoon
Interesse en aanmelden: rebka@dansimpulz.nl www.dansimpulz.nl

Yoga Basics
Een aanrader voor beginners!
Zaterdag 26 januari, 11:00-13:00 uur. €20 pp

Secrets of Breath.  Zondag 27 januari van 10:00-12:00 uur door Frank van ‘t Hooft

Kanoën, yoga en lunch op het Veerse meer

Ook deze zomer gaat Flow’er verschillende buitensport arrangementen aanbieden in combinatie met yoga.

Eén daarvan is het arrangement ‘Kanoën, yoga en lunch’.

We zullen vertrekken vanaf Kanoa met een kano of kajak en koers zetten naar een eilandje in het Veerse meer. Daar zullen we aanleggen voor een yogales in het gras. Vervolgens kanoën we weer terug en genieten we van een (h)eerlijke lunch met prachtig uitzicht aan de rand van het Veerse meer.

Kosten: € 30 pp

Handig om te weten:

– Wees op tijd

– Meenemen: makkelijk zittende kleding, badlaken of yogamat, droge kleding, flesje water, bescherming tegen de zon

– Laat het tijdig weten als je een voedsel intolerantie of allergie hebt

Tijdens de zomermaanden bij goed weer en voldoende aanmeldingen elke zondag van 10:00-13:00 uur. Graag tijdig aanmelden via info@flow-liveyoga.nl!

Lokatie: Kanoa, Haven de Piet, Muidenweg 225 aan het Veerse Meer tussen Arnemuiden en Wolphaartsdijk.

Workshop Yoga Filosofie

Yoga Filosofie: Yama’s & Niyama’s (in het engels)    ohm pic

Yoga is the one of the most powerful instruments to spiritually. Yoga is more than just gymnastics if you look deeper into the means of it and follow the yama and niyama, which are a form of moral imperatives, commandments, rules or goals. Yoga becomes real only then, when we fully let it in our life and experience it every day and in every situation – it is a harmonious state of mind and our heart.
Yama and Niyama – are the names of the first two steps in yoga, which were stated by the sage Patangali in “Yoga Sutra”. The Yamas and Niyamas are often seen as ‘moral codes’, or ways of ‘right living’. They really form the foundation of our whole practice, and honouring these ethics as we progress along ‘the Path’. It’s the first and ultimate condition for any person, who begins his path of the personal evolution, self-improvement.  The directions of Yama and Niyama prepare you, strengthen your will, teach to control your exterior and inner manifestations.
That’s the essence of yoga – to serve and practice for the good of all living creatures, thereafter to you. To sum up and encourage you I would like to quote the great teacher Milarepa, who achieved clarification in one life – “Everybody can persist, can achieve the same“.
Hope to see you!
Om!

Docent: Maryna Parfenchuk

Wanneer: 13 December, 10:00-13:00 uur

Kosten: vrije donatie/free donation voor Serious Request

Locatie: Studio Flow’er Live Yoga, Korendijk 34, Middelburg

Register!/ Graag vooraf aanmelden via info@flow-liveyoga.nl

Flow’er Zomer Aanbieding

Treat Flow'er Yoga Studio10% korting op je lessen!

Bij Flow’er kun je deze zomer gewoon doorgaan met je yogalessen! Voornamelijk voor haar trouwe deelnemers, maar ook voor nieuwe deelnemers die deze zomer willen starten met yoga heeft Flow’er een mooie aanbieding;
10% korting op 6 of 12 lessen!

Voorwaarden:
– Je lessen zijn 6 weken geldig (van 14 Juli t/m 22 Aug)
– Jij bepaalt aan welke lessen binnen deze periode je deelneemt (dus in één week 3 lessen volgen kan ook).
– Er zijn lessen op Maandag om 18:00 uur en 20:00 uur, Donderdag 20:00 uur en Vrijdag 9:00 uur.
– Betaal je 6 of 12 lessen vóór 14 Juli 2014
– Voor 6 lessen betaal je nu €59,40 ipv €66
– Voor 12 lessen betaal je nu €97.20 ipv €108
– Deze aanbieding geldt niet voor strand- en sup yoga lessen

Vroege Vogels Yoga en Ontbijt

Heb jij je al ingeschreven voor de Flow’er Energy Challenge week? Van 25 t/m 31 Mei kun je elke dag tussen 6:30 uur en 8 uur gebruik maken van de yogastudio voor je ochtend yoga of meditatie. Met uitzondering van de les op Hemelvaartsdag zijn er geen kosten verbonden aan de Energy Challenge week. Klik even door voor meer informatie over de Energy Challenge en doe mee!

foto

Op Hemelvaartsdag wordt er een vroege vogels yoga les gegeven van 7:00-8:00 uur. Aansluitend kun je blijven voor een (h)eerlijk ontbijt.

Kosten

Vroege vogels yoga: €10

Vroege vogels ontbijt: €7,50

Vroege vogels arrangement (yoga+ontbijt): €15

Wel even aanmelden!

 

Nieuwsbrief December ’13

Live the life you love  

Het eind van het jaar is een goed moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurd. Waar ben je dankbaar voor? Wat zou je volgend jaar anders kunnen doen? Wat vind je belangrijk? Wat is je doel? Het is goed om dit op papier te zetten. Maak er even de tijd voor, zie het als een moment voor jezelf, kopje thee erbij…

Als het duidelijk is voor jezelf wat je belangrijk vindt, kun je dit in je yogabeoefening meenemen. Tevredenheid oefen je door je best te doen op de mat en een gevoel van tevredenheid niet te laten afhangen van het uiterlijke resultaat van de houding. Een zachte glimlach tijdens de houdingen helpt je daaraan herinneren. Dankbaarheid oefen je door tijdens je yogabeoefening dankbaar te zijn voor de inspanningen die je lichaam dag in dag uit voor je levert. Balans oefen je niet alleen met behulp van de balans houdingen op je mat, maar ook door het contact met je lichaam. Je lichaam kan heel goed zelf aangeven wat het nodig heeft, zoals voldoende slaap en rust, gezonde voeding, voldoende vocht, beweging etc. Zo kan ik nog wel even doorgaan, eerlijkheid, respect, acceptatie, geduld, vertrouwen, loslaten, rust, vriendelijkheid, niet oordelen, vreugde, compassie… ze zijn allemaal te oefenen op je mat. Dus neem je waarden of intenties mee in je yogabeoefening en ervaar zo meer dan alleen de fysieke gevolgen van yoga! Live the life you love!

 

Nieuwe les: Easy Flow Yoga

Op Vrijdag ochtend is er sinds een paar weken een nieuwe les. Van 10:30-11-30uur kun je deelnemen aan een easy flow les. Tijdens deze les is er aandacht voor het ontspannen, versterken en soepel houden van het lichaam. Ook worden balans en stabiliteit vergroot en is er aandacht voor de ademhaling. Dit alles op een rustig tempo en rekening houdend met eventuele lichamelijke beperkingen.

Vrijdag 6 December is de laatste Easy Flow les van dit jaar, de lessen gaan weer verder vanaf 10 Januari.

 

Nieuw in 2014

Vanaf 15 Januari kun je op Woensdag ochtend van 10:30-11:30 uur deelnemen aan mindfulness meditaties. Het zijn meditaties van ongeveer een half uur, gevolgd door een nabespreking en mogelijkheid tot vragen stellen. Kosten zijn €5 voor Flow’er leden, €8 voor niet-leden.

 

Overname lessen

Omdat ik zelf op reis ben, zullen vanaf Maandag 9 December t/m Zaterdag 21 December de yogalessen worden gegeven door twee andere docenten. Op maandag, woensdagochtend en donderdag zal Guusje lesgeven. Op woensdagavond en zaterdag zal Mariëlle lesgeven. De lessen op Vrijdagochtend komen tijdelijk te vervallen.

 

Yoga Flow online

Tijdens de kerstvakantie kun je gewoon thuis doorgaan met de yoga. De December yoga flow is te zien en beluisteren via Youtube, of klik hier.

 

Pure4Kids

Pure4Kids is een workshop voor ouders en kinderen waarin je informatie krijgt over hoe je op een leuke en lekkere manier puur en voedingsstofrijk kunt eten met kinderen. Je leert hoe je van ontbijt tot avondeten, inclusief tussendoortjes en toetjes, heerlijk en voedzaam kunt eten, zonder suiker. Er wordt de laatste tijd veel geschreven over de gevaren van suiker en de voordelen van suikervrij eten. Ikzelf en mijn gezin eten sinds een tijdje voor 80-90% suikervrij en ik zou niet anders meer willen. De belangrijkste reden om te eten, is om je lichaam en geest te voeden. Daarnaast moet eten ook lekker en leuk zijn, zeker ook voor kinderen. Met voorverpakte koeken en sapjes, witte boterhammen, cornflakes, yogidrink en vla voed je je kinderen niet, ook al beweert de verpakking van wel. Het kost je lichaam veel moeite en voedingsstoffen om de suikers en lichaamsvreemde stoffen uit deze producten af te breken en af te voeren. Als je lichaam deze voedingsstoffen niet uit je voeding kan halen, zal het lichaam op zoek gaan naar deze voedingsstoffen in je eigen lichaam. In plaats van dat je je lichaam opbouwt of versterkt met voeding, breek je het dus eigenlijk af als je de verkeerde voeding eet.

Op Zondag 9 Februari, van 12:00-14:00 uur kun je deelnemen aan deze leuke en leerzame workshop. Schrijf je snel in!

 

Detox en Mindful Eten

Januari is de maand van het lijnen en diëten en daardoor ook van het lijden en frustratie. Wil je 2014 energiek beginnen en op een andere manier met eten leren omgaan waardoor je nooit meer hoeft te lijnen of diëten? Doe dan mee aan de detox week en volg de workshop Mindful eten. Schrijf je in voor beiden en ontvang 20% korting.

 

Krama Yoga Cambodia

In de nieuwsbrief van Oktober schreef ik al over Krama Yoga Cambodia en ook op de website kun je er meer over lezen. Het is gelukt om met jullie hulp $300 te verzamelen! Deze ga ik in December overhandigen. Op het blog op de Flow’er website kun je mijn reis volgen en lezen en bekijken waar het geld naar toe gaat. Ook mijn dochters zullen een blog bijhouden, deze is te volgen op http://julieenmareopreis.blogspot.nl/

 

Lestijden en tarieven voor de eerste periode in 2014 vind je op de website.

KALENDER

LET OP: Er zijn geen lessen van 23 December t/m 3 Januari

Maandag 23 December- Vrijdag 3 Januari                  Kerstvakantie

Zaterdag 4 Januari – Vrijdag 28 Februari                    Nieuwe periode yogalessen

Woensdag 15 Januari 18:45-19:45 uur                          Introductiebijeenkomst DETOX week

Ma 20 Januari- Zo 26 Januari                                           DETOX week

Zondag 26 Januari 15:00-17:30 uur                               WORKSHOP MINDFUL ETEN

Zondag 26 Januari, 10:00-11:30 uur                              FLOWERS&SEEDS Ouder&Kind yoga

Zondag 9 Februari, 12:00-14:00 uur                               WORKSHOP PURE4KIDS

 

LIVE THE LIFE YOU LOVE, LOVE THE LIFE YOU LIVE!’