Zomer yoga 2018

Tijdens de Zeeuwse zomervakantie (9 juli – 18 augustus) is er een aangepast lesrooster bij Flow’er. Naast de studio lessen kun je ook aan yoga in de boomgaard en op een stand up paddle board deelnemen.

Maandag 18:00-19:15 uur         flow yoga                Flow’er studio Middelburg

Dinsdag 7 en 14 augustus          hatha yoga             Flow’er studio                                                                                               9:45-11:00

Woensdag 9:00-10:15 uur         yin/flow yoga        Flow’er studio Middelburg

Donderdag 20:00 – 21:30         flow yoga                Flow’er studio Middelburg

Vrijdag 10:00-11:00                    boomgaard yoga *    OEST farm&stay

Vrijdag 16:30-17:30 en               SUP yoga*                 Kanoa, Veerse meer

17:30-18:30

Zaterdag 10:00-11:00                  boomgaard yoga *     OEST farm&stay

*Graag aanmelden voor deze les

Kosten

Voor de periode ma 9 juli – za 18 aug

Studio lessen

6 lessen €66

12 lessen  €102

Onbeperkt €135

Losse les  € 12  (contant voor aanvang van de les)

Heb je een Flow’er 10-rittenkaart dan is deze ook te gebruiken in de zomermaanden

SUP Yoga €15

Boomgaard yoga €10 (of abonnement of 10-rittenkaart)

  

FLOW

Onlangs was ik bij een seminar van Jan Bommerez, de schrijver van het boek ‘Minder moeten, meer Flow’. Dat boek heb ik 7 jaar geleden voor het eerst gelezen en mede daardoor is mijn bedrijf, Flow’er, min of meer ontstaan. Heel bijzonder om nu weer door hem geprikkeld te worden. Ik kan je echt aanraden één of meerdere van zijn boeken te lezen. Maar daarnaast wil ik al graag wat inzichten met je delen. En laten zien hoe deze inzichten ook weer overlappen met de yogaleefstijl.

Wel even een waarschuwing, het is een lang stuk tekst, waar je als je nog weinig voorkennis hebt misschien niet heel makkelijk doorheen komt. Maar de laatste zin zegt al heel veel!

(Inzichten uit de seminar zijn in zwart, yoga in paars.)

De tekst op de eerste dia was ‘moeiteloos leven kost moeite, (maar het is MEER dan de moeite waard)‘.

Er was meteen herkenning! De yoga leefstijl kost ook moeite, maar leidt uiteindelijk tot een makkelijker en fijner leven!

Moeiteloosheid, ook wel ‘Flow’ genoemd, is een kenmerk van de natuur. Het impliceert totale afstemming, synergie.  Synergie is de optimale benutting van de energie van een systeem. Dat kan alleen als er harmonie is in het systeem.

Het woord yoga stamt af van yuk: juk. Een juk is zwaar, maar maakt het werk licht. Een juk is een houten werktuig waarmee een boer twee zware emmers makkelijker kan dragen. Tegelijkertijd zorgt een juk voor balans. De kern van de yogafilosofie is het verbinden en in evenwicht brengen van tegenstellingen tussen lichaam en geest, binnen en buiten, spanning en ontspanning.

De ‘moeite’ die het ons kost om moeiteloosheid als ‘normale’ staat te herwinnen is de ‘moeite’ die het kost om onze innerlijke balans (onze innerlijke harmonie) duurzaam te herstellen.

Moeiteloosheid begint met de juiste mindset, hoe je naar dingen KIJKT en waar je op focust. (dit is iets anders dan positief denken)

Focussen op mogelijkheden roept deze mogelijkheden tot leven terwijl blijven focussen op moeilijkheden juist deze moeilijkheden in leven houdt… Energy flows where the attention goes.

De fysieke yogahoudingen maken het lichaam sterker en soepeler, waardoor de energie beter kan stromen. Net als stilstaand water gaat stinken, ontstaan er klachten in het lichaam daar waar de energie niet kan stromen.

Wat yoga is voor het lichaam, is meditatie voor de geest. Mensen identificeren zich vaak met wat ze denken. Maar we zijn onze gedachten niet, we hebben ze en ze veranderen continue. Zonde dus om te blijven hangen in negatieve gedachten.  

Wat we ‘zijn’ is een potentieel (net als een rups), als we tot bloei kunnen komen krijgen we als het ware vleugels (vlinder). Wat we ‘worden’ is ons potentieel ontplooien. Grenzen blijven verleggen bevrijdt meer potentieel; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Maar ons potentieel zit meestal ingekapseld in beperkende overtuigingen, in onze ‘paradigma’s’ over onszelf en over het leven… Transformeren heeft daarom alles te maken met het loslaten van beperkende ‘keurslijven’ net zoals de vlinder het lijf van de rups moet loslaten..

Yoga is een manier om te bereiken wat onbereikbaar lijkt. Een houding kan onbereikbaar lijken, maar met de juiste mindset, oefening en discipline kun je bereiken wat je in eerste instantie niet voor mogelijk hield. Je oefent dit op je mat, maar uiteindelijk leer je deze principes ook te gebruiken in je dagelijks leven. Elke keer dat je op je mat stapt, wordt je groter, sterker en soepeler. Uiteindelijk verbaas je jezelf en vloei je meteen door in houdingen die eerst onmogelijk leken.

Wij identificeren ons vooral met onze lichaamsvorm en niet zozeer met de levensenergie die er doorheen stroomt. Het is echter die creatieve levensenergie (en de grenzeloze bron waaruit ze stroomt) die de sleutel is tot moeiteloosheid… We zijn letterlijk of een weerstand tegen of een geleider voor de creatieve kracht die in de hele natuur aanwezig is en dus ook in ons. In FLOW veranderen we van ‘weerstanden tegen’ tot ‘geleiders voor’ de Creatieve Intelligentie van het Leven Wanneer je de stroom van welzijn in je lijf toelaat voel je je goed; wanneer je je ertegen verzet voel je je niet goed. ZO basic is het echt.

Als een spons zuigen we emoties op, spanningen, angsten en emoties houden we vast in ons lichaam. (Dit belemmert de energiestroom). Door te buigen, twisten en verlengen in houdingen kunnen we deze ballast losmaken en loslaten. Net zoals je een vuile en uitgedroogde spons nat maakt en uitwringt om hem weer schoon te maken en te kunnen gebruiken.

Het enige wat een mens stopt om zijn volledige potentieel te bereiken is zijn emotionele reactie op de feiten.

Yoga is eigenlijk de weg naar de waarheid: de waarheid over wie je bent, waartoe je in staat bent, hoe je handelingen je leven beinvloeden. De waarheid is het enige medicijn dat ons kan ‘genezen’. De enige manier waarmee we al onze potentieel kunnen benutten. Aan de basis leven zovelen van ons hun leven niet voor 100%. Maar als je niet in de waarheid leeft, bedrieg je jezelf. Als je leeft in een lichaam dat zwaar en ongezond is, beroof je jezelf van vitaliteit. Als je wordt geplaagd door angsten, ontzeg je jezelf de vrede die ook voor jou beschikbaar is. Als je leven wordt beheerst door emoties, offer je je persoonlijke kracht op. (Baron Baptiste).

Een principe, een ‘grondbeginsel’ is een potentieel dat tot ontplooiing kan komen. Het is in de mate dat we bewuster worden dat we ook spontaan meer volgens de universele principes gaan leven. Universele principes kun je niet leren. Ze bestaan reeds van nature in ons als een potentieel en ze komen alleen tot leven door ze te leven (Stephen Covey).

Patanjali schreef ruim tweeduizend jaar geleden het achtvoudige pad. Zijn sutra’s wijzen je de weg naar een lichter leven. Stapje voor stapje kom je dichter bij jezelf, bij een grote innerlijke rust. De eerste twee van deze stappen zijn de yama’s en de niyama’s. Principes, richtlijnen en voorschriften voor een zuiver geweten. 5 yama’s: geweldloosheid, eerlijkheid, niet stelen (ook van ideeën, tijd etc), zelfcontrole, begeerteloosheid. 5 Niyama’s: zuiverheid, tevredenheid, inzet of discipline, zelfonderzoek en overgave of toewijding.

Principegericht leven betekent dus eigenlijk: ‘je afstemmen op de innerlijke Bron van het leven, de ‘stilheid’, het ‘pure potentieel’, het ‘scheppingsprincipe’. Waar bevindt zich ‘die Levensbron’ en hoe kun je erop afstemmen? IN HET HART. Het is via harmonie in het hart (hartcoherentie) dat we FLOW ervaren. Onze hersenen zijn dan in theta. Met aandacht, verbeelding en bewuste ademhaling zijn wij in staat om onze hartenergie coherent te maken en zo onze hersenen te helpen om in theta te komen.

Napoleon Hill onderzocht welke principes zeer succesvolle mensen zoals oa Thomas Edison, A. Graham Bell, Henri Ford, en Theodore Roosevelt bewust of onbewust toepasten bij hun doorbraken. Dit zijn de belangrijkste: vertrouwen, dankbaarheid, commitment aan een doel waar je hart van zingt, focus, ontspannen concentratie, visualisatie, affirmatie, charisma, enthousiasme, inititief, actie, zelfdiscipline, uitsteigen boven het oude reactieve brein, samenwerken, initiatief, leiderschap, proactief omgaan met tegenslagen, de extra mijl, tolerantie en mededogen, geduld.

‘De creatieve functie van de mind is niet denken maar de creatieve levensenergie richten. Het denken zelf kan niets origineels voortbrengen, het is de levensenergie die creatief is. De eerste opdracht is dus om te ontspannen zodat de energie door ons kan stromen en de tweede opdracht is om je focus te kunnen houden op wat je wenst te manifesteren’ (José Silva). 

Jouw rol is om het WAT en het WAAROM te bepalen. Dan dien je te ontspannen en te vertrouwen op de Universele FLOW voor het HOE en het WANNEER. (Abraham Teachings)

In feite is de discipline om je innerlijke gevoelsstaat te managen het meest cruciale ingrediënt van moeiteloosheid… (Abraham Hicks)

De derde van Patanjali’s Niyamas is ‘Tapas’, wat vertaald kan worden als ‘discipline’. Het woord Tapas is afgeleid van de stam van het Sanskriet werkwoord ‘tap’. Dit betekent oa verlangen, branden, hitte en innerlijke behoefte. Door middel van Tapas “verbrand” je alle begeertes die je doel om het Goddelijke te bereiken in de weg staan.

Tapas gaat over het doen van iets dat je niet wil doen of het laten van iets dat je wil doen en dat een positief effect op je leven zal hebben. 

Tapas transformeert en zuivert en maakt ons bewust van onbewuste belemmerende impulsen en negatief gedrag. Tapas ontwikkelt wilskracht en een meer toegewijd leven. 

Een regelmatige yoga beoefening is belangrijk. Je lichaam communiceert zintuigelijk; luister ernaar. Hoe voelt je lichaam vandaag? Ben je stijf, heb je pijn… en wat betekent het? Ben je uit balans? Voel je je sterk of uitgeblust? Adem je gelijkmatig en vrij of haperend en verkrampt? Wanneer de verbondenheid tussen lichaam en geest duidelijker wordt, begin je pas echt te zien wat er elke dag met je gebeurt en zie je hoe je gewoonten en handelingen uitwerken op je systeem.

Je mat is als een spiegel; als je erop stapt, worden je handelingen gereflecteerd. Je ziet meteen oorzaak en gevolg, in goede en slechte zin. Alle feedback die je nodig hebt over de behoeften van je lichaam wordt toegankelijk. Je hoeft niet meer naar ‘deskundigen’ voor advies. Je stimuleert een bewustwording van je eigen welzijn, leert te luisteren naar je eigen lichaam en je intuïtie te respecteren.

Het mag dus duidelijk zijn; Het enige dat je hoeft te doen om je leven makkelijker en leuker te maken is de discipline opbrengen om de dingen te doen waarvan je weet dat ze goed voor je zijn en de dingen te laten waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn! Wat die dingen zijn dat kan je hart je vertellen. En je hart begint te spreken wanneer jijzelf even stil bent.

Zomer Yoga Flow’er 2017

Tijdens de Zeeuwse zomervakantie (17 juli – 26 augustus) is er een aangepast lesrooster bij Flow’er. Naast de studio lessen kun je ook aan yoga in de boomgaard en op een stand up paddle board deelnemen.

Maandag 19:00-20:15 uur       flow yoga                Flow’er studio Middelburg

Woensdag 9:00-10:15 uur        yin/flow yoga        Flow’er studio Middelburg

Donderdag 20:00 – 21:30         flow yoga                Flow’er studio Middelburg

Vrijdag 16:30-17:30 en 17:30-18:30  SUP yoga     Kanoa

Zaterdag 9:00-10:15                  yin yoga                   Flow’er studio Middelburg

Zaterdag 17:00-18:00                flow yoga                Boomgaard Ter Linde Ritthem

Kosten

Voor de periode ma 17 juli – za 26 aug

Studio lessen

6 lessen €66

12 lessen  €102

Onbeperkt €135

Losse les  € 12  (contant voor aanvang van de les)

Heb je een Flow’er 10-rittenkaart dan is deze ook te gebruiken in de zomermaanden

SUP Yoga €15

Boomgaard yoga €12 (of abonnement of 10-rittenkaart)

 

Plant the seed of meditation and reap the fruit of peace of mind

In mijn vorige blog schreef ik dat ik even weg ging, me ging onderdompelen in permacultuur design, zaadjes ging planten in de richting van mijn eigen eetbare paradijs. Inmiddels ben ik een paar dagen terug van een geweldige reis, wat een ervaring! Wat hebben we veel geleerd, inspiratie op gedaan, lekker kunnen we werken aan onze plannen en kunnen genieten. De cursus was fantastisch, ik wist al wel iets van permacultuur, maar net als yoga zo veel meer is dan je oefeningen op een matje, is permacultuur zo veel meer dan het ontwerpen van een tuin! Zowel yoga als permacultuur zijn een manier van leven, met heel veel overeenkomsten en overlap. En bij beiden ben je nooit uitgeleerd en uitgeoefend. pcflower3

Vanuit de yogafilosofie zijn er de 8 takken van yoga, met als eerste twee de yogaleefregels, de yama’s en de niyama’s. Deze twee stappen helpen ons om driften en emoties meester te blijven. Ze gaan over het respecteren van jezelf, je omgeving en de maatschappij. Yama’s zijn regels die aangeven hoe je je kunt verhouden tot de buitenwereld. Wat we willen bereiken met de yama’s, is op zo’n manier omgaan met de ander dat je jezelf altijd recht in de ogen kunt kijken; geweldloosheid, eerlijkheid, niet stelen, zelfcontrole en begeerteloosheid helpen je hierbij. De niyama’s zijn deugden, zaken die je juist wel moet doen. Hier zijn er ook vijf van. Ze gaan over gezonde gewoonten met betrekking tot jezelf. Je ontwikkelt jezelf door zuiverheid, tevredenheid, zelfdiscipline, zelfstudie en overgave te beoefenen.

Mijn yogamat reist overal met mij mee, zo ook nu weer. Ik heb er ook bijna dagelijks opgezeten, maar waar ik voorheen voornamelijk fysiek bezig was op mijn mat, merkte ik dat dat nu minder was. Ik voelde aan welke oefeningen mijn lichaam nodig had om soepeler te functioneren, maar er was geen behoefte om dieper te gaan. Op dat moment was dat wat ik nodig had. Voor mijn vertrek was ik fysiek juist erg actief geweest, dus het was goed om even wat minder te doen. Daarentegen werd ik hier mentaal juist weer flink uitgedaagd. 12 dagen lang kwam er een zee van informatie over me heen die verwerkt moest worden. Het is was fijn om even stil te zitten op mijn mat.

Plant the seed of meditation and reap the fruit of peace of mind

En het fijne was, ik was niet de enige die me ‘s ochtends op mijn mat terugtrok, ik hoefde me niet te ethics_principles_bfverantwoorden en niets uit te leggen. De mensen om mij heen deelden dezelfde soort leefstijl, principes en idealen. Vanuit de permacultuur staan ‘earth care’, ‘people care’ en ‘fair share’ centraal, redelijk vergelijkbaar met de yogaprincipes. Dit wist ik al vanuit hetgeen ik had gelezen, maar wat daarnaast ook erg belangrijk wordt gevonden, is dat het van belang is dat verschillende domeinen van je leven in balans zijn; gezondheid en geestelijk welbevinden, financiën, onderwijs en cultuur, techniek, bouwen, en de omgang met land en natuur. Logisch eigenlijk, maar iets wat ik niet direct had verwacht. Het stimuleerde me wel om weer eens te kijken naar de balans tussen al deze aspecten in mijn eigen leven.

Het mediteren vond ik heerlijk én het helpt me ook nu om te landen nu ik weer terug ben in Nederland. De overgang van 4 weken tropen, andere cultuur, andere manier van je dag doorbrengen, andere mensen, ander eten etc is zoo groot. De eerste dagen had ik het gevoel dat ik zweefde tussen twee heel verschillende werelden, die beiden zo vertrouwd voelen. Mijn mat hielp me om weer in deze wereld te aarden. Eerst voornamelijk door stil te zitten en de dingen een plekje te geven. Nu langzaam ook weer meer fysiek, lekker bezig zijn, stevig met mijn voeten op de mat.

De zaadjes voor mijn eetbare paradijs zijn geplant, ze mogen nu rustig wachten tot het tijd is te ontkiemen. En net zo als de natuur om me heen nu in rust is, hou ik me ook nog even rustig en laat ik alles bezinken. Naast de yogaleefregels probeer ik de permacultuur principes zo goed mogelijk te integreren in mijn leefstijl. Mijn mat helpt me hier weer. Ik begin en eindig mijn dag met een meditatie, en blijf op deze manier dicht bij mijn waarden, principes en intenties.

Wil je zelf gaan mediteren en wil je wat hulp, dan kan ik je deze apps / website aanraden:

Headspace, Insight Timer en SoChicken

En wil ben je geïnteresseerd om een Permaculture Design Cursus te doen kan ik je Rak Tamachat van harte aanraden!

 

Never underestimate the power of a planted seed

De kracht van zaden! Magisch bijna. Grote, sterke, voedende planten en bomen kunnen ontstaan uit één klein zaadje. Alle informatie om zo groot en krachtig te worden is al in dat kleine zaadje aanwezig! Als de omstandigheden goed zijn, kan dat kleine zaadje uitgroeien tot iets groots. Daar kan echter wel wat tijd overheen gaan. Maar; Even the tiniest seed knows that in order to grow, it is has to be dropped in dirt, covered in darkness, and struggle to reach the light. Vervolgens boven de grond zijn ze er nog niet. Als ze geluk hebben komt er geen konijn of mens voorbij die hun steeltje en prille blaadjes afbijt of kapot trapt. Maar alle kracht is al aanwezig in het kleine zaadje.

Ik was op zoek naar een mooie, passende quote die zaaien combineert met yoga. Er zijn namelijk veel img_6683overeenkomsten en ik hou van vergelijkingen om dingen te kunnen uitleggen, zeker als ze mooi verwoord worden.

De reden dat ik op zoek was naar een geschikte quote, was dat ik een toepasselijk eindejaarspresentje wilde maken voor de Flow’er yoga deelnemers dat tegelijkertijd ook verduidelijkt waarom ik er zelf niet ben, de laatste twee weken van deze lesperiode. En dat heeft weer te maken met de verbinding tussen yoga en zaaien!

Een jaar of 12 geleden is yoga op mijn pad gekomen en beetje bij beetje zijn er steeds meer dingen veranderd in mijn leefstijl. Door yoga wordt je je meer bewust van je lichaam en ga je er automatisch beter voor zorgen. Qua voeding bijvoorbeeld, wil ik geen rotzooi meer eten. Ik vind het belangrijk om mijn lichaam te voeden. Dat wil niet zeggen dat ik nooit iets eet dat minder voedzaam is, maar zwaar bewerkte producten die uit een fabriek komen die hoef ik echt niet meer.

Vanuit die interesse voor pure voeding, ontstond ook de interesse in het zelf verbouwen ervan. Sinds we op een boerderij wonen, is die interesse alleen maar gegroeid. De boerderij met een stuk land was een droom, maar het is belangrijk altijd te blijven dromen. Dreams are the seeds of change. Nothing ever grows without a seed, nothing ever changes without a dream.

Mijn droom nu, is om al het land en bos om ons huis om te vormen tot een eetbaar paradijs. Een eetbare tuin, waar we niet alleen zelf uit kunnen eten, maar ook anderen, dus ook jou, van mee kunnen laten genieten en kunnen inspireren. Dit alles op een duurzame manier en zo kwam permacultuur op mijn pad.

Permacultuur is een bundeling van kennis om een functioneel ecosysteem om mensen heen te ontwerpen. Eén van de functies kan voedselvoorziening zijn. Het is aan de mens de taak het systeem zo goed mogelijk af te stellen. Hoe beter je dat doet door de goede organismen uit te zoeken voor je systeem en ze op de goede plaats te zetten, hoe meer opbrengst en minder werk je er zelf aan hebt.

Net zoals yoga je leven lichter maakt, doet permacultuur dat ook! Daarnaast zijn er nog meer overeenkomsten.

Een stuk land zul je eerst moeten observeren, voorbereiden, bezaaien of aanplanten en onderhouden om er te kunnen laten groeien wat je wil.

Met de beoefening van yoga doe je eigenlijk hetzelfde; je prepareert je eigen ‘tuin’ (lichaam en geest zuiveren, tot rust brengen en versterken), je plant zaadjes (je intenties en waarden), je onderhoudt door te wieden en te voeden (onrustige gedachten en/of oordelen loslaten en het voeden van positiviteit, geduld en vertrouwen) en oogst (gezondheid en geluksgevoel).

Geweldig vind ik het, deze overeenkomsten! Met yoga heb ik inmiddels redelijk wat ervaring (hoewel je nooit uitgeleerd en uitgeoefend raakt), maar van permacultuur weet ik eigenlijk nog niet zo heel veel. Dat is dus waar ik me de komende weken in ga onderdompelen, door een intensieve cursus te volgen in permaculture design. Ik ga me de principes eigen maken en een plan ontwerpen om mijn eetbare paradijs te kunnen gaan verwezenlijken.

Ik plant alvast zaadjes in de goede richting en ik hoop dat jij dat ook doet in de richting van jouw eigen doelen!

All the flowers of all the tomorrows are in the seeds you plant today

 

Overige quotes:

Thoughts can create such a barrier that even if you are standing before a beautiful flower, you will not be able to see it. Your eyes are covered with layers of thought…”

Every person is a different kind of flower and together make the world a beautiful garden

Big things often have small beginnings

To plant a garden is to believe in tomorrow

Which seeds do you want to sow, those of flowers or weeds

There are always flowers for those who want to see them

Don’t judge the day by the harvest you reap, but by the seeds you plant

If you don’t like the fruits you are growing, then change the seeds you are sowing

Your heart is full of fertile seeds, waiting to sprout. Which seeds do you water?

Your mind is like a garden, your thoughts are the seeds. Do you want to grow flowers or weeds?

Your body is like a garden, which seeds do you put in (your mouth).

Plant the seed of meditation and reap the fruit of peace of mind

Veel yoga deze zomer bij Flow’er!

Het is genieten in Zeeland, vooral in de zomermaanden! Als Flow’er lid kun je gewoon lessen blijven volgen tijdens de zomervakantie, maar ook als je hier maar tijdelijk (op vakantie) bent, kun je deelnemen aan de lessen en activiteiten. Zowel in de studio als op andere locaties.

Tot en met 23 Juli geldt het reguliere lesrooster en is er op Vrijdag avond SUP yoga of yoga in de boomgaard.

Tussen 25 Juli en 4 September is er een aangepast lesrooster.

Hier vind je een greep uit het aanbod, maar hou voor extra lessen en activiteiten Facebook en de nieuwsbrief in de gaten.

Maandag          Flow Yoga          Flow’er Middelburg          20:00-21:15

Dinsdag            SUP Yoga           Kanoa Veerse Meer          16:30-17:30 en 17:30-18:30

Woensdag        Yin/Flow Yoga  Flow’er Middelburg          9:00-10:15 (niet op 10 aug)

Donderdag      Rustige Yoga      Flow’er Middelburg          9:45-11:00

Donderdag      Flow Yoga           Flow’er Middelburg          20:00-21:15

Vrijdag             Yoga & Ontbijt   Flow’er Boomgaard          9:00-11:00 (niet op 12 en 26 aug)

Vrijdag             SUP Yoga           Kanoa Veerse Meer          16:30-17:30 en 17:30-18:30 (niet op 26 aug)

Zaterdag          Yin Yoga             Flow’er Middelburg         9:00-10:15 (niet op 30 juli en 27 aug)

Zondag            Kano/ Yoga/Lunch  Kanoa Veerse Meer     10:00-13:00

VOOR DE LESSEN IN DE STUDIO HOEF JE JE NIET PERSE AAN TE MELDEN, VOOR ALLE ANDERE LESSEN WEL!

Tarieven zomerlessen

Speciale zomeraanbieding! 6 lessen voor €55, 12 lessen voor €100 (geldig in studio en op het strand)

Losse les studio of strand: €10

Yoga & Ontbijt €17,50

SUP Yoga €15

Kano, yoga, lunch € 30

Voor de zomerlessen geldt geen studentenkorting of vaste leden korting.

 

DSC_0489_2 SAM_2076 image Flow'er Yoga Studio

 

GOEDELE LEYSSEN IN MIDDELBURG

GoedeleCover Balans_def 
MIS HAAR NIET, MELD JE SNEL AAN!
 
WANNEER: 2e Pinksterdag, 16 Mei
Workshop 1 10:00-13:00 uur
Workshop 2 14:00-17:00 uur
WAAR: Flow’er, Korendijk 34, 4331 HP, Middelburg
KOSTEN: €39 per workshop (Incl thee en versnapering)
                   €75 voor beide workshops
                   €12,50 voor een gezonde detox lunch (groene smoothie, soep en quiche)
 
Workshop 1: BOOST
Zin om te bruisen van energie? Dan is deze workshop iets voor jou! Schrijf je in en kom alles te weten over hoe ons lichaam energie produceert en op welke manieren je daar met de juiste voeding en slimme lifestyletips nog een schepje bovenop kunt doen. Uiteraard gaan we ook yoga doen. Neem een aantal houdingen mee naar huis die je ‘s ochtends kunt doen om boordevol energie aan je dag te beginnen, ontdek ademhalingsoefeningen die al duizenden jaren meegaan en je cellen boosten met zuurstof en connecteer met je innerlijke power zodat je zonder problemen alles kunt doen wat je moet doen èn nog bakken energie over hebt om je dromen waar te maken. Het wordt een fun workshop, overgoten met goede muziek en vol goede vibes. See you there!
 
Workshop 2: BALANCE
Balans is een werkwoord want wanneer het leven ons aan het wankelen brengt, dan moeten we keer op keer is opnieuw op zoek naar evenwicht. Vaak lukt dat door een beetje minder te doen van wat je te veel doet en een beetje meer van wat je te weinig doet… Tijdens deze workshop brengen we onszelf zowel fysiek als mentaal in evenwicht met behulp van de kundalini yoga technologie. Verwacht oefeningen voor een sterker zenuwstelsel, ademhalingstechnieken die je stabiliseren in de meest stresserende situaties, meditaties voor absolute rust in je hoofd en een heleboel handig lifestyleadvies. Een workshop waar je helemaal zen van wordt.
 
Schrijf je snel in via info@flow-liveyoga.nl, er is beperkt plek!

Flow’er 5 jaar!

Het was 11 Mei 2011, we waren met z’n drieën, twee deelnemers en ik. We begonnen met hardlopen en deden daarna een bodyworkout in het gras onder de blauwe hemel. De eerste Flow’er Outdoor Fitness les was een feit. De week erna waren we met z’n vijven, de week daarna met 7 en zo groeide de groep en het enthousiasme. Een paar maanden eerder was ik naar Nederland verhuisd, na 8 jaar Singapore. In Singapore had ik een aantal jaar Outdoor Fitness (OF) lessen gegeven, en een oud-collega vroeg waarom ik daar niet gewoon mee verder ging hier in Nederland. Zij kende wel wat mensen die interesse zouden hebben…. Ondertussen had ik de opleiding tot yogadocent bijna afgerond en ging ik steeds meer yoga houdingen integreren in mijn OF lessen. Hardlopen en yoga zijn nou eenmaal een heel goede combi. Mijn kennissenkring begon zich inmiddels ook uit te breiden en mensen werden nieuwsgierig naar yoga. De eerste les was bij mij thuis, daarna volgden er nog velen op mooie locaties in Middelburg en daarbuiten. Nu, vijf jaar later, is Flow’er uitgegroeid tot een goed lopende yogastudio waar je bijna dagelijks terecht kunt voor lessen, workshops en advies door verschillende goede docenten!

Alleen had ik dit natuurlijk niet gekund. Daarom wil ik iedereen bedanken die eraan heeft bijgedragen Flow’er tot een succes te maken; mijn oud-collega die inmiddels geen lessen meer volgt maar nog wel steeds na elke nieuwsbrief een lief berichtje stuurt, alle mensen die wekelijks lessen komen volgen en met name de 6 dames die er vanaf het allereerste begin bij waren en nog steeds trouw komen, Jeroen, die me ondersteunt in wat ik doe, en de docenten die bij Flow’er meerdere lessen verzorg(d)en, Guusje, Marielle, Tamara, Elleke, Rebka, Martin en Corrine.
Dank jullie wel!

WIE JARIG IS TRAKTEERT!
5 jaar geleden ben ik begonnen met buitenlessen. Buitenlessen vind ik eigenlijk ook het allerfijnst! Daarom heb ik voor jullie 5 buiten-yogalessen gepland, GRATIS voor Flow’er leden. Niet-leden betalen €5.

Zondag 15 Mei, 10:30-11:30 uur, verzamelen strandtent Noordduine Domburg
Vrijdag 20 Mei 18:00-19:00 verzamelen Zeedijk Ritthem (Fort Rammekens)
Zondag 29 Mei, 9:30-10:30 uur, verzamelen bij strandtent Kaapduin, Dishoek
Vrijdag 1 Juli 18:00-19:00 Boomgaard yoga, Zuidweg 6 Ritthem
Vrijdag 15 Juli 18:00-19:00 Boomgaard yoga, Zuidweg 6 Ritthem

Meld je wel even aan via info@flow-liveyoga.nl

Flow'er Yoga Middelburg DSC_0489_2 DSC_0168 DSC_0538

Aangepast lesrooster Meivakantie (24 April – 8 Mei)

image ouderkindyogaworkshop (12) DSC_0489_2

Maandag 25 April Flow Yoga 18:00-19:15 uur (Marieke)

Maandag 25 April Ashtanga 20:00-21:30 (Tamara)

Dinsdag 26 April Flow Yoga 20:00-21:15 (Martin)

Woensdag 27 April 10:00-13:00 uur Kano en Yoga* @ Kanoa, Veerse Meer (Marieke)

Woensdag 27 April 14:00-15:00 uur en 15:00-16:00 uur SUP Yoga* (Marieke)

Donderdag 28 April 18:00-19:15 uur Yoga op het strand* (Marieke)

Vrijdag 29 April 10:00-11:15 uur Yoga in de Boomgaard* (Marieke)

Vrijdag 29 April 19:30-22:00 uur Workshop Meditatie en Ademtraining* (Martin)

Geen lessen 30 April t/m 7 Mei

Zondag 8 Mei 9:15-10:00 uur Ouder & Peuter Yoga* (Elleke)

Zondag 8 Mei 10:30-11:30 uur Ouder & Kind Yoga* (Elleke)

 

* Voor deze lessen dien je je vooraf aan te melden. Voor de SUP yoga lessen is maar beperkt plek!

Strandyoga en koudetraining (optioneel) voor Serious Request

Domburg 1 Nov
Strand Domburg 1 November 2015

 

In December is het koud maar vaak oh zo mooi op de Zeeuwse stranden. Een heerlijk plek voor een fijne yogasessie. Als het weer niet al te guur is geeft Flow’er op Woensdag 23 December om 11:00 uur een yogales op het strand in Domburg. We verzamelen op het strand tussen het Badpaviljoen en Oase.

Bijdrage is vrijwillig en gaat naar Serious Request. Na afloop brengen we het bedrag meteen naar het glazenhuis in Domburg.

Voor de mensen die onlangs hebben deelgenomen aan de Wim Hof Methode Workshop (of zelf nog regelmatig de zee in gaan) is de gelegenheid samen de zee in te gaan, voorafgaand of na afloop van de yogales.

En we als je zin hebt kletsen we na afloop nog even na onder het genot van een warme kop thee of koffie bij Café POP.

Meld je even aan en laat weten of je wil carpoolen!

info@flow-liveyoga.nl of 06-14628889