Category Archives: Mindfulness

Mindful Eten

Terug van Weggeweest!  Een paar jaar geleden schreef ik onderstaand stuk tekst. Gelukkig is er de laatste jaren op het gebied van voeding en voeden een hoop gaande en zijn veel mensen anders en bewuster gaan eten. Maar toch is er ook nog veel onduidelijk en daardoor is het soms lastig keuzes te maken en… Read More »

Yoga op een SUP

Vanmiddag heb ik weer SUP yoga gedaan! Een SUP is een Stand Up Paddleboard. Een grote (surf)plank waarop je je staand, met behulp van een ‘paddle’, voortbeweegt op het water. Maar naast het feit dat je er mee kunt ‘paddelen’, kun je er ook heel goed yoga op doen.  Vorig jaar heb ik het al een paar keer… Read More »

Voorbereiding Mindful Diner

De heerlijkste geuren en de mooiste kleuren vullen mijn keuken. Rood, roze, paars, bruin, wit, oranje, geel, en groen. Ook nog eens in verschillende varianten. Licht groen, fris groen, geel-groen, blauw-groen, donkergroen, alleen al in één prei vind je zoveel verschillende kleuren groen. En de geuren die vrijkomen als je een prei snijdt zijn al helemaal niet… Read More »

Klein Geluk

De zon die de ochtendwolkjes breekt, de stralen die mijn keuken binnen schijnen. Meezing muziek op de radio. De steeds blauwer wordende lucht hoe dichter ik bij de kust kom. Ik lijk de zee al te ruiken als ik de auto uitstap. De zon is al warm. De geur van dennenbomen als ik richting de duinen loop,… Read More »

Yoga; meer dan een serie kunsten op een matje

Jij weet natuurlijk van alles over jouw eigen lichaam. Het is notabene van jou, dus jij weet als geen ander hoe groot, zwaar, soepel, sterk, fit, etc je lichaam is. Of toch niet? Sta (of zit) jij regelmatig even stil om te checken hoe het met je gaat en wat je lichaam nodig heeft? Of luister… Read More »

geluksgevoel

  Wat is het eigenlijk heerlijk, zo’n minimale luxe. Wat heb je nou helemaal nodig om gelukkig te zijn? Thuis in Nederland heb ik het goed. Een fijn huis, alle spullen die ik nodig heb, de liefste man en kinderen, een goede gezondheid en de leukste baan die ik me op dit moment wensen kan.… Read More »