Detox

VOOR MEER ENERGIE  Energy

Ons lichaam wordt dagelijks overspoeld met moeilijk afbreekbare voedseladditieven, zware metalen, bestrijdingsmiddelen, synthetische chemicaliën en andere vreemde stoffen. Deze stoffen krijgen we binnen via voeding, water, verpakkingsmateriaal, medicijnen, cosmetica, kleding en de lucht die we inademen. Van nature is ons lichaam prima in staat om zich van afvalstoffen te ontdoen, maar door een stressvolle leefstijl en ongezonde eet- en leefgewoonten wordt ons lichaam (te) zwaar belast.

Veel van ons eten komt tegenwoordig uit de fabriek, in plaats van rechtstreeks uit de natuur. Deze voeding is bewerkt en er zijn tal van geur-, kleur-, en smaakstoffen, stabilisatoren, emulgatoren, rijsmiddelen, antiklontermiddelen, suiker, vet en conserveringsmiddelen aan toegevoegd om ze langer goed te houden. Deze producten zijn zo onnatuurlijk dat ons lichaam ze classificeert als gifstoffen en druk in de weer gaat om ze uit te scheiden. Als je daarnaast ook nog eens (veel) koffie of alcohol drinkt, rookt, regelmatig stress ervaart en onvoldoende beweging en ontspanning krijgt, heeft je lichaam het extra zwaar en zullen er meer afvalstoffen het lichaam binnenkomen dan dat het lichaam kan afvoeren.

Het kost je lichaam veel tijd en energie om deze gif- en afvalstoffen af te breken en uit te scheiden. Hierdoor houd je lichaam minder tijd en energie over voor hetgeen het eigenlijk hoort te doen, zoals energie produceren, je beschermen tegen bacteriën en virussen, vet afbreken, cellen voeden en oude cellen vernieuwen. Dit alles leidt tot vermoeidheid, lusteloosheid, pijnlijke gewrichten, spierpijn, regelmatige verkoudheden of griepjes, donkere kringen onder je ogen, doffe huid, eczeem, acne, enz.

GROTE SCHOONMAAK

Een detox (de afkorting voor detoxificatie en ook wel ontslakken of ontgiften genoemd) stimuleert het lichaam om achtergebleven en opgeslagen gifstoffen af te voeren. Dit kan op vele manieren, variërend van een strenge sapvastenkuur van een aantal dagen tot een mildere variant die inhoudt dat je je voedingspatroon stapsgewijs verandert; je stopt met het toevoegen van gifstoffen en je ondersteunt het lichaam bij het afbreken en afvoeren van gifstoffen door het eten van voornamelijk zuiverende voeding, voldoende beweging en ontspanning. Daartussen zitten nog allerlei andere detox-vormen.

Als je kiest voor een strengere detox-variant, krijg je onherroepelijk last van ontgiftingsverschijnselen als hoofdpijn, vermoeidheid en darmklachten. Als je de detox langzaam opbouwt en je je lichaam ondersteunt met voldoende beweging, ontspanning en slaap, hoef je hier geen last van te krijgen. 

Flow’ers Detox week ‘VOOR MEER ENERGIE’ is een milde, maar effectieve detox die je laat genieten van heerlijk eten en die de natuurlijke werking van je lichaam ondersteund.

Ervaar wat voedsel met je doet. Als je dat eenmaal weet dan ga je vanzelf beter voor je lichaam zorgen!

Nieuwe data volgen, mocht je geïnteresseerd zijn laat het dan alvast weten!
Kosten €25 voor Flow’er leden, €45 voor niet-leden.

*Start en eind datum zijn in overleg aan te passen.

Wat krijg je hiervoor:

–        Uitleg over het hoe, wat en waarom van de verschillende detox onderdelen.

–        Recept ideeën; makkelijk te bereiden en toegankelijk voor het hele gezin.

–        Proeven en mogelijkheid tot kopen/bestellen van verschillende superfoods, drankjes en voedende snacks.

–        Een overzicht met ondersteunende yogahoudingen en ademhalingsoefeningen om thuis uit te voeren.

–        Dagelijkse motivatie e-mail met extra tips en informatie

–        MEER ENERGIE, GOED HUMEUR, MEER RESPECT VOOR JE LICHAAM, VERBETERDE WEERSTAND, BETERE HUID, MOTIVATIE OM GOED VOOR JEZELF TE WILLEN ZORGEN, SCHERPERE CONCENTRATIE, VERGROTE CREATIVITEIT, ZIN OM ‘TE DOEN’, etc, etc.

Meld je aan via info@flow-liveyoga.nl of 06-14628889

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *