Docenten

Marieke Engelsman Marieke Engelsman

Nadat ze haar yoga docentenopleiding had afgerond is Marieke in 2011 begonnen met het geven van yogalessen in Middelburg. Gedurende de 8 jaar die zij daarvoor in Singapore woonde en werkte heeft zij vele soorten yoga beoefend. Omdat ze meer wilde leren over de yoga achtergronden en filosofie naast het fysieke is zij de docentenopleiding gaan doen. Ze kwam er al snel achter dat yoga zoveel meer is dan alleen de beoefening op je mat. Yoga is een leefstijl, en wel een heel fijne!

‘Mijn eigen ‘practice’ vind ik erg belangrijk, wat ik hierin leer geef ik weer door tijdens mijn lessen. Ik heb al van veel bekende en minder bekende docenten mogen leren, en elke workshop of les is weer een cadeautje. Het is dan ook super dat er nu ook door andere docenten in mijn studio wordt lesgegeven. Het is zo’n luxe om daar aan deel te kunnen nemen!’

Yoga moet je ervaren. Je kunt er over lezen en het begrijpen, maar het voelen, ervaren en er naar leven, daar gaat het om. En dan gaat het niet alleen om de houdingen op je mat, maar om je hele leefstijl.

Marieke deelt datgene wat ze weet graag met je in haar lessen en workshops!

Tamara Filius-Paree  foto

Na 5 jaar bodybalance les gegeven te hebben op de sportschool is Tamara een 200-uurs Ashtanga Yoga opleiding gaan volgen die ze in april 2013 heeft afgerond. Sindsdien geeft ze les als freelancer.

In haar lessen probeert Tamara zoveel mogelijk te vertellen hoe de houdingen juist uitgevoerd moeten worden, hoe ze moeten voelen en wat het doel van de houding is. ‘In mijn lessen wil ik over brengen dat het doel van Yoga niet is om je lichaam in de positie van de houding te krijgen en daarmee het uiterlijke plaatje te perfectioneren. Het gaat er om dat je je lichaam moet ontwikkelingen en moet zoeken naar de kracht en flexibiliteit om het mogelijk te maken zo’n houding aan te nemen. Met andere woorden de weg ernaar toe is juist zo belangrijk. Hoe voelt een houding voor jou. En neem daarbij de adem als leidraad. Je adem is je leermeester en die weet het zoveel beter dan de docent. Je moet alleen wel ernaar leren luisteren.’

Ook heeft Tamara veel geleerd van Pralaya Yoga docent Robert Boustany. Zijn stijl is haast therapeutisch te noemen. Tamara verweeft pralaya en ashtanga elementen in haar eigen flow lessen.

Tamara geeft de les op maandag avond.

Rebka Netsere  rebka

Geboren in Vlissingen en na lange tijd weer terug aan de Zeeuwse kust. Ik ben multicultureel opgegroeid, hierdoor heb ik altijd een grote interesse gehad in hoe je op verschillende manieren naar de mens, het leven, gezondheid en welzijn kan kijken. Dit betekent voor mij een grote rijkdom en vrijheid, welke ik iedereen gun. Ik vind het mooi om vanuit mijn hart te mogen werken en mensen, jong en oud, te mogen helpen op hun levenspad. Om hun eigen kracht te ontdekken vanuit hun eigen intuïtie en spiritualiteit.

Naast mijn werk als gespecialiseerd kinderfysiotherapeut, heb ik al snel gekozen voor de yogadocentopleidingen “Integrale Yoga”.  Door mijn interesse om deze 2 werelden meer met elkaar te verbinden, ben ik in 2014 met veel enthousiasme mijn eigen onderneming gestart “Therapeia Rebka”. Inmiddels heb ik  ook de opleiding tot Dans- en Bewegingstherapeut afgerond en heeft mijn eigen onderneming een nieuwe naam: Dansimpulz. 

Ik ben erg blij en dankbaar, dat ik de Volwassen lessen Integrale Yoga, ook mag geven binnen het team van Flow’er Middelburg.

Integrale Yoga is voor iedereen geschikt en is een volledige yoga: alle elementen van de traditionele yogavormen zijn er in terug te vinden. In de lessen zal steeds aandacht gegeven worden  aan hatha yoga, pranayama, ontspanning, concentratie en meditatie.

Rebka geeft Integrale Yoga voor Volwassenen (vanaf leeftijd 18 jaar) op dinsdagavond en kinderyoga op dinsdagmiddag.

Elleke Cremers

Toen ik mijn theateropleiding had afgerond en o.a. les gaf op de Jeugdtheaterschool in Leiden, ben ik op zoek gegaan naar een manier om mijn cursisten ook meer fysiek in hun spel te begeleiden. Ik zag vaak een discrepantie tussen het hoofd (taal, tekst en denken) en het lichaam. Omdat ik zelf al aan yoga deed en op dat moment vooral aan kinderen les gaf, kwam ik uit bij de opleiding kinderyoga. Nadat ik klaar was met deze opleiding was ik zo vol van yoga en zo gretig naar meer verdieping dat ik ook de yogadocentenopleiding voor volwassenen heb gevolgd. In eerste instantie alleen als verdieping op mijn theatervak. Ik merkte hoe waardevol het was in de voorbereiding (ontspanning, concentratie, focus) en tijdens het spelen (ontspanning en inspanning, doorstroming (flow) en overgave, maar ook presentatie, houding , stemgebruik en ruimtelijk inzicht). Mijn scriptie heb ik dan ook geschreven over de het nut en de verbinding van yoga tijdens het spel.

Daarna werd ik gevraagd om hier (ik was inmiddels naar Middelburg verhuisd) 2 yogagroepen over te nemen en vanaf dat moment ben ik naast mijn theaterlessen steeds meer yogalessen gaan geven. Voor kinderen, jongeren en volwassenen. En maak ik ook de combinatie met presentatietechnieken en voorbereidingen voor spreekbeurten en presentaties op basisscholen.

Elleke geeft op dinsdagochtend yogalessen bij Flow’er. Meer over Elleke’s Hatha Yoga les.

Anne van den Ban

  yoga pic dublinAnne geeft sinds 2016 les, na haar Yang Teacher training te hebben afgerond in haar geboortestad Amsterdam onder leiding van Johan Noorloos. Ze groeide op in Middelburg en keerde hier in 2013 terug. Ze heeft jarenlang gewerkt en gereisd in het buitenland en maakte zo op verschillende plekken in de wereld kennis met yoga en de diverse vormen daarvan. De aansluiting die ze voelde in het gedachtegoed en de vorm van de dynamische vinyasa ‘flowing’ yoga stijl, zorgde voor de leerweg die ze uiteindelijk koos. Deze voert nu ook de boventoon in haar lessen.

‘Ik vind het fantastisch om te zien dat ik kan bijdragen aan een ontdekkingstocht naar lichaamsbewustzijn, hoe studenten hun grenzen onderzoeken, respecteren en verleggen. Ik vind het mooi dat je door bewuste ademhaling en het gebruik van de oefeningen als een meditatie in beweging verbinding, ruimte en balans kunt vinden in lichaam en geest.’

Anne geeft Flow lessen op Maandag om 9 uur, Dinsdag en Donderdagavond om 20:00 uur

Anne van Spall 

Geboren in Amsterdam, opgegroeid in Deventer en via Rotterdam is Anne uiteindelijk met haar gezin neergestreken in Zeeland.

Na jaren van yoga beoefening bij o.a. Flow’er, is Anne in 2019 op zoek gegaan naar meer verdieping van haar practice en de filosofie achter yoga. Met veel enthousiasme doorliep zij de 200 uurs Vinyasa Flow Yoga Teacher Training aan De Nieuwe Yogaschool te Amsterdam/Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte zij ook het plezier in lesgeven, om zo haar passie en kennis van yoga met anderen te kunnen delen en iedereen yoga te laten ervaren.

In haar dynamische lessen ligt de focus op het synchroniseren van adem en beweging waardoor je naast uitdaging ook diepe concentratie en een kalme geest ervaart. Mindfulness en (zelf)compassie geeft zij ook een belangrijke rol en Anne nodigt je via die weg graag uit om yoga ook buiten de mat toe te passen.

Anne geeft Vinyasa Flow, Yin Yang en stoelyoga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *