Docenten

Marieke Engelsman Marieke Engelsman

Nadat ze haar yoga docentenopleiding had afgerond is Marieke in 2011 begonnen met het geven van yogalessen in Middelburg. Gedurende de 8 jaar die zij daarvoor in Singapore woonde en werkte heeft zij vele soorten yoga beoefend. Omdat ze meer wilde leren over de yoga achtergronden en filosofie naast het fysieke is zij de docentenopleiding gaan doen. Ze kwam er al snel achter dat yoga zoveel meer is dan alleen de beoefening op je mat. Yoga is een leefstijl, en wel een heel fijne!

‘Mijn eigen ‘practice’ vind ik erg belangrijk, wat ik hierin leer geef ik weer door tijdens mijn lessen. Ik heb al van veel bekende en minder bekende docenten mogen leren, en elke workshop of les is weer een cadeautje. Het is dan ook super dat er nu ook door andere docenten in mijn studio wordt lesgegeven. Het is zo’n luxe om daar aan deel te kunnen nemen!’

Yoga moet je ervaren. Je kunt er over lezen en het begrijpen, maar het voelen, ervaren en er naar leven, daar gaat het om. En dan gaat het niet alleen om de houdingen op je mat, maar om je hele leefstijl.

Marieke deelt datgene wat ze weet graag met je in haar lessen en workshops! 

Rebka Netsere  rebka

Geboren in Vlissingen en na lange tijd weer terug aan de Zeeuwse kust. Ik ben multicultureel opgegroeid, hierdoor heb ik altijd een grote interesse gehad in hoe je op verschillende manieren naar de mens, het leven, gezondheid en welzijn kan kijken. Dit betekent voor mij een grote rijkdom en vrijheid, welke ik iedereen gun. Ik vind het mooi om vanuit mijn hart te mogen werken en mensen, jong en oud, te mogen helpen op hun levenspad. Om hun eigen kracht te ontdekken vanuit hun eigen intuïtie en spiritualiteit.

Naast mijn werk als gespecialiseerd kinderfysiotherapeut, heb ik al snel gekozen voor de yogadocentopleidingen “Integrale Yoga”.  Door mijn interesse om deze 2 werelden meer met elkaar te verbinden, ben ik in 2014 met veel enthousiasme mijn eigen onderneming gestart “Therapeia Rebka”. Inmiddels heb ik  ook de opleiding tot Dans- en Bewegingstherapeut afgerond en heeft mijn eigen onderneming een nieuwe naam: Dansimpulz. 

Ik ben erg blij en dankbaar, dat ik de lessen Integrale Yoga, ook mag geven binnen het team van Flow’er Middelburg.

Integrale Yoga is voor iedereen geschikt en is een volledige yoga: alle elementen van de traditionele yogavormen zijn er in terug te vinden. In de lessen zal steeds aandacht gegeven worden  aan hatha yoga, pranayama, ontspanning, concentratie en meditatie.

Elleke Cremers

Toen ik mijn theateropleiding had afgerond en o.a. les gaf op de Jeugdtheaterschool in Leiden, ben ik op zoek gegaan naar een manier om mijn cursisten ook meer fysiek in hun spel te begeleiden. Ik zag vaak een discrepantie tussen het hoofd (taal, tekst en denken) en het lichaam. Omdat ik zelf al aan yoga deed en op dat moment vooral aan kinderen les gaf, kwam ik uit bij de opleiding kinderyoga. Nadat ik klaar was met deze opleiding was ik zo vol van yoga en zo gretig naar meer verdieping dat ik ook de yogadocentenopleiding voor volwassenen heb gevolgd. In eerste instantie alleen als verdieping op mijn theatervak. Ik merkte hoe waardevol het was in de voorbereiding (ontspanning, concentratie, focus) en tijdens het spelen (ontspanning en inspanning, doorstroming (flow) en overgave, maar ook presentatie, houding , stemgebruik en ruimtelijk inzicht). Mijn scriptie heb ik dan ook geschreven over de het nut en de verbinding van yoga tijdens het spel.

Daarna werd ik gevraagd om hier (ik was inmiddels naar Middelburg verhuisd) 2 yogagroepen over te nemen en vanaf dat moment ben ik naast mijn theaterlessen steeds meer yogalessen gaan geven. Voor kinderen, jongeren en volwassenen. En maak ik ook de combinatie met presentatietechnieken en voorbereidingen voor spreekbeurten en presentaties op basisscholen.

Anne van den Ban

  yoga pic dublinAnne geeft sinds 2016 les, na haar Yang Teacher training te hebben afgerond in haar geboortestad Amsterdam onder leiding van Johan Noorloos. Ze groeide op in Middelburg en keerde hier in 2013 terug. Ze heeft jarenlang gewerkt en gereisd in het buitenland en maakte zo op verschillende plekken in de wereld kennis met yoga en de diverse vormen daarvan. De aansluiting die ze voelde in het gedachtegoed en de vorm van de dynamische vinyasa ‘flowing’ yoga stijl, zorgde voor de leerweg die ze uiteindelijk koos. Deze voert nu ook de boventoon in haar lessen.

‘Ik vind het fantastisch om te zien dat ik kan bijdragen aan een ontdekkingstocht naar lichaamsbewustzijn, hoe studenten hun grenzen onderzoeken, respecteren en verleggen. Ik vind het mooi dat je door bewuste ademhaling en het gebruik van de oefeningen als een meditatie in beweging verbinding, ruimte en balans kunt vinden in lichaam en geest.’

Anne van Spall 

Geboren in Amsterdam, opgegroeid in Deventer en via Rotterdam is Anne uiteindelijk met haar gezin neergestreken in Zeeland.

Na jaren van yoga beoefening bij o.a. Flow’er, is Anne in 2019 op zoek gegaan naar meer verdieping van haar practice en de filosofie achter yoga. Met veel enthousiasme doorliep zij de 200 uurs Vinyasa Flow Yoga Teacher Training aan De Nieuwe Yogaschool te Amsterdam/Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte zij ook het plezier in lesgeven, om zo haar passie en kennis van yoga met anderen te kunnen delen en iedereen yoga te laten ervaren.

In haar dynamische lessen ligt de focus op het synchroniseren van adem en beweging waardoor je naast uitdaging ook diepe concentratie en een kalme geest ervaart. Mindfulness en (zelf)compassie geeft zij ook een belangrijke rol en Anne nodigt je via die weg graag uit om yoga ook buiten de mat toe te passen.

Bas Lievens

In 2015, na 2 jaar als bedrijfskundige voor Dow Chemical te hebben gewerkt, wist ik het zeker: deze organisatie past niet bij mij en dit is niet hoe ik het leven invulling wil geven. Hoe dan wel? Geen idee… Ik nam ontslag, ik kocht een paar wandelschoenen en vertrok te voet van IJzendijke naar Santiago de Compostella. Het was het begin van een jarenlange zoektocht naar mezelf, zingeving, richting, levensgeluk en vooral vrijheid. Mijn pad vol hobbels, bobbels, pieken en dalen, liep na mijn pelgrimstocht van het noorden (Amsterdam) naar het zuiden (filmproject in Zeeuws-Vlaanderen), van oost (India) naar west (Latijns-Amerika), naar binnen (wonend in een yoga en meditatiecentrum in Frankrijk) en letterlijk naar buiten met het organiseren van natuuractiviteiten. Mijn hart leidde me uiteindelijk naar…  Zeeland en de yogamat!

Yoga heeft mij geholpen om stapje voor stapje (weer) in contact te komen met mijn lichaam en om mijn behoefte en grenzen beter te gaan voelen. Bovendien heb ik op de yogamat ervaren dat het veilig is om mijn pijnlijke emoties, gevoelens en fysieke sensaties toe te laten en uiteindelijke los te laten. Hierdoor sta ik een stuk steviger in mijn schoenen, of beter gezegd: ik sta steviger met mijn poten in de Zeeuwse klei. Die ervaringen zou ik graag doorgeven aan deelnemers aan mijn Yin Yogalessen. Vanaf de yogamat wil ik mensen een stukje veiligheid geven en ze van binnenuit laten ervaren hoe met spanning en stress om te gaan. Dat doe ik met kundigheid, zachtheid en humor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.