Workshop Mindful Eten

Balance Energy Treat

Hoe vaak komt het niet voor dat je iets eet zonder dat je het echt doorhebt? Je ziet een zak dropjes liggen, neemt er een paar uit, stopt ze in je mond terwijl je doorgaat met waar je mee bezig was. Je weet toch hoe drop smaakt, dus waarom zou je er bij stil staan… Of je zit in de auto, voor de TV of achter je PC en hebt naast je een pak koekjes liggen. Voordat je er erg in hebt zijn ze verdwenen en je hebt het nauwelijks gemerkt. Zonde! Je eet ongemerkt de verkeerde dingen, te veel, zonder er van te genieten en waarschijnlijk voel je je achteraf ook nog eens schuldig of ongelukkig!

Als je mindfulness toepast oefen je om aanwezig te zijn, aandacht te hebben voor de dingen in en om je heen. Zonder oordeel of kritiek. Dit is niet makkelijk, maar levert wel veel op en is dus het oefenen waard. Veel van onze dagelijkse dingen, waaronder eten, doen we op de automatische piloot. Dat is makkelijk, maar niet altijd even effectief. Door te oefenen om aandacht te hebben voor het moment doorbreek je vaste (destructieve) patronen, ga je gezonder en gelukkiger leven en ervaar je meer rust.

Over mindfulness kun je lezen en je kunt het begrijpen, maar je hebt er pas wat aan als je het ook gaat toepassen. Omdat we minimaal 3x per dag eten, kunnen we eten als oefening in mindfulness gebruiken en daardoor meer rust ervaren. Daarnaast zul meer gaan genieten van je eten en leren luisteren naar de behoeften van je lichaam.

Om je te laten ervaren wat mindful eten is en je handvatten te geven om er thuis mee aan de slag is er de WORKSHOP MINDFUL ETEN.

Tijdens deze 2,5 uur durende workshop maak je kennis met;

– de principes van mindfulness en mindful eten

– je automatische piloot

– de verschillende soorten honger

– inzicht in patronen rondom je eetgedrag

– oefeningen en tips om met meer aandacht te eten

Eerstvolgende workshop:

KOSTEN: €29 pp incl. informatiemap, thee en hapjes.

Meld je aan samen met je partner, vriend of vriendin en betaal beiden €25 pp.

Docent: Marieke

Aanbieding: ontvang 20% korting als je je inschrijft voor zowel de detox week als de workshop Mindful Eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *